
Kasım ayında misafir olmuştuk Yıldız'ın güzel sofrasına...
Ben de kuru üzümlü kek yapıp götürmüştüm:)
Bol muhabbetli güzel bir gün olmuştu.
Menüdekiler:

Peynirli mayalı poğaça

Patatesli börek

Derya'nın hazırladığı elmalı kalpler
Elmalı Kalpler
Malzemeler:
1 paket margarin veya tereyağı,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı yoğurt,
1 adet yumurta,
1 paket vanilya,
1 tatlı kaşığı sirke,
1 paket kabartma tozu,
1 kahve fincanı toz şeker,
aldığı kadar un
İç harcı için: 3 adet sarı elma, 1 kahve fincanı toz şeker

Peksimet ~ Selanik Gevreği ~ Biscotti
Çikolatalı Fındıklı Biscotti
Malzemeler:
250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı mısır unu
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı çekilmiş fındık
Yarım su bardağı damla çikolata
Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki yağı mikserle krema haline getirin, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ilave edip, yedirin. Diğer kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun, hamuru 10 dk. dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün, her parçayı orta kalınlıkta rulo şeklinde hazırlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine hafifçe toz şeker serpin.
Fırından çıkınca üzerine bez örtelim, kurursa kesmesi zor olur. Keskin bir bıçakla dilimlere ayırıp, tepsiye dizin. 150 derece fırında kızarana kadar pişirin. Gevrek bir kek oluyor.

Kuru üzümlü kek
Öncelikle 1 kahve fincanı kuru üzümü yıkadım, kağıt havlu arasında kuruladım. 1/2 su bardağı kadar cevizi rondoda cektim.

Kumpir

Kabak salatası

Kuru patlıcan-biber dolma

Aşure


No comments:
Post a Comment