Thursday, March 13, 2014

Yıldız'ın çay sofrası



yildiz in cay sofrasi 1

Kasım ayında misafir olmuştuk Yıldız'ın güzel sofrasına...

Ben de kuru üzümlü kek yapıp götürmüştüm:)

Bol muhabbetli güzel bir gün olmuştu.

Menüdekiler:



yildiz in cay sofrasi 2


 Peynirli mayalı poğaça










yildiz in cay sofrasi 3


Patatesli börek










yildiz in cay sofrasi 4






Derya'nın hazırladığı elmalı kalpler






Elmalı Kalpler


Malzemeler: 


1 paket margarin veya tereyağı, 


1 çay bardağı sıvıyağ, 


1 çay bardağı yoğurt,


1 adet yumurta,


1 paket vanilya,


1 tatlı kaşığı sirke,


1 paket kabartma tozu, 


1 kahve fincanı toz şeker,


aldığı kadar un


İç harcı için: 3 adet sarı elma, 1 kahve fincanı toz şeker
Hazırlanışı: Hamur malzemleri ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur açılı yuvarlak kalıp veya bardakla kesilir, yuvarlakların yarısının da ortaları kalp şeklinde kalıpla kesilir. Yuvarlakların ortasına elmalı harçtan yerleştirilir, üzerine kalpli yuvarlaklar kapatılır. 170 derecede pişirilir.





yildiz in cay sofrasi 5


Peksimet ~ Selanik Gevreği  ~ Biscotti


 


Çikolatalı Fındıklı Biscotti


Malzemeler:


250 gr margarin veya tereyağı (oda sıcaklığında)


1 su bardağı toz şeker


2 adet yumurta


Yarım su bardağı mısır unu


1 paket vanilya


Yarım paket kabartma tozu


3 su bardağı un


Yarım çay kaşığı tuz


Yarım su bardağı kuru üzüm


Yarım su bardağı çekilmiş fındık


Yarım su bardağı damla çikolata


Hazırlanışı: Oda sıcaklığındaki yağı mikserle krema haline getirin, şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ilave edip, yedirin. Diğer kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun, hamuru 10 dk. dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya bölün, her parçayı orta kalınlıkta rulo şeklinde hazırlayıp yağlanmış tepsiye yerleştirin. Üzerine hafifçe toz şeker serpin. 


Fırından çıkınca üzerine bez örtelim, kurursa kesmesi zor olur. Keskin bir bıçakla dilimlere ayırıp, tepsiye dizin. 150 derece fırında kızarana kadar pişirin. Gevrek bir kek oluyor.






yildiz in cay sofrasi 6


Kuru üzümlü kek


Öncelikle 1 kahve fincanı kuru üzümü yıkadım, kağıt havlu arasında kuruladım. 1/2 su bardağı kadar cevizi rondoda cektim.
4 yumurta, 1+1/4 su bardağı toz seker 3-4 dk cirptim. 1/2 su bardağı sıvıyağ üzerine süt ekledim toplam 1 su bardağından 1 parmak eksik oldu, ekledim, 1 kaşık (tepeleme değil) yumuşamış tereyağı ekledim, cirptim.  2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu eleyerek ekledim, 1 tatlı kaşığı irmik ekleyip karıştırdım. 1 çorba kaşığı da limon suyu ekledim en son. Unun az bir kısını bardakta bırakmıştım onunla üzümleri karıştırdım. Az bir kismini ayırıp kek harcına ekleyip, spatulla karıştırdım. Yağlanmış kalıba kek harcının yarıdan fazlasını döktüm, ayırdığım üzümleri serpiştirdim, kalan kek hamurunu da üzerine döktüm. 170 derecede 30-40 dk kadar pisti.










yildiz in cay sofrasi 7


Kumpir







yildiz in cay sofrasi 8


Kabak salatası






yildiz in cay sofrasi 9


Kuru patlıcan-biber dolma






yildiz in cay sofrasi 10


Aşure






yildiz in cay sofrasi 11







yildiz in cay sofrasi 12
Not: Tarifler gelince buraya ekleyeceğim, hepsi de çok lezzetliydi, özellikle selanik gevreğini ilk kez tattım ve çok beğendim.



No comments:

Post a Comment