Friday, April 25, 2014

HİNDİSTANCEVİZLİ SEBZELİ MAKARNA





Bugünkü tarifim makarna sevenlere gelsin.Değişik bir makarna yemek isterseniz deneyebilirsiniz.

Tarifi sevgili gönül'den aldım,kendisine tarif için teşekkür ediyorum,yapılışına geçiyorum.

MALZEMELER:

1/2 paket çubuk makarna

2 küçük kabak

2 adet havuç

2 adet kırmızıbiber

2 yemek kaşığı hindistancevizi

tavuk göğsü ,ya da bonfilesi(isteğe bağlı ben üç adet kullandım)

tuz,karabiber

kaşar rendesi

4-5 yemek kaşığı yağ

makarna haşlamak için  su

YAPILIŞI:

Makarnayı haşlayıp süzün.(suyuna biraz tuz bir yemek kaşığı da sıvı yağ katın)Ayrı bir tencerede kabak,havuç ve biberleri jülyen (ince uzun) doğrayıp yağda çevirin.Diriliklerini kaybedince küp küp doğranmış tavuk etlerini atıp pişirin.Piştikden sonra hindistan cevizi, tuz ,karabiber serpip haşlanmış makarna ile harmanlayın.Makarna haşlanırken bunları yaparsanız makarna beklememiş yapışmamış olur.Bu karışımı margarinle yağlanmış borcama alıp üzerine kaşar rendesi serpip kızarana kadar fırınlayın.

Afiyetolsun.

No comments:

Post a Comment