Friday, May 9, 2014

KUNTA-KİNTE PASTASI



kunta kinte pastasi 1


Merhaba blogcanlar...

Nasılsınız bakalım...

Bahar artık kendini iyiden iyiye hissettiriyor..

 Her yer yemyeşil vede çiçeklerle bezeli...

İçi açılıyor insanın resmen...

Bana kalsa bütün mevsim böyle olsun derim hiç şikayetçi değilim her ne kadar akşamları biraz üşüsemde :) 

Bugünkü tarif, tatlı yiyelim tatlı konuşalım niyetiyle bir pasta...

Kunte-kinte yi google da aratırsanız ıslak kek olarak çıkar karşınıza...

Aslında kunta kinte zenci kölelere verilen ismimiş...

Yani esmer olan herbişeye kunta kinte diyebiliriz herhalde...

Sanırım Emine Beder hanfendi de böyle düşünmüş olacak ki bu tarife kunta kinte pastası adını vermiş 

İsmi her ne olursa olsun ama lezzeti çok güzel bir pasta.

Özellikle kremasının kıvamı harika...

 Ben kek hamurunu tek kişilik kalıplarda pişidim, servisi daha kolay ve şık dursun diye.

Siz normal kek kalıbında da yapabilirsiniz..

MALZEMELER:

 Keki için:

5 yumurta 

50 gr. margarin

5 kahve fincanı şeker

5 kahve fincanı un 

2 kaşık kakao 

1 pkt. kabartma tozu 


Kreması için:

1 yumurta 

2 su bardağı süt

3 tepeleme yemek kaşığı un 

Yarım bardak şeker

2 kaşık kakao 

100 gr. bitter çikolata 

2 adet muz 


Üzeri için:

Pudra şekeri


YAPILIŞI:



Şekeri ve yumurtaları çırpma kabına alıp mikserle yumurtalar kabarana kadar çırpın.


Ardından eritilmiş margarini ekleyip çırpmaya devam edin.

Elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın.

Kek harcını yağlanıp unlanmış kek kalıına döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Keki fırından alıp soğutun.


Kreması için, muz ve bitter çikolata hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişirin.

Kremayı ocaktan alıp çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.

Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.

Kesik her iki parçaya da krema sürün.

Alt tabandaki keke sık aralıklarla muz dilimleri dizip üst parçayı bunun üzerine kapatın.

Pastanın üzerine pudra şekeri serpip bir iki saat sonra servis yapın.

Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment