Wednesday, November 20, 2013

yalancı patlıcan musakka nasıl yapılır

Merhaba degerli site takipçilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün yalancı patlıcan musakka nasıl yapılır yazisini paylasmaya karar verdik.


yalanci patlican musakka nasil yapilir 1



Şu patlıcanın her haline bayılıyorum...

Musakka ise favori yemeklerimdendir. Bazen tencerede pişirebildiğim gibi bazen de fırına veririm. Her ikisinin de keyfi başka elbette ama yanındaki arkadaşı mis gibi tereyağlı pilav oldu mu nasıl yapıldığına pek takılmamak lazım sanırım :)


yalanci patlican musakka nasil yapilir 2



Malzemeler:


  • 3-4 adet patlıcan

  • 3 adet domates

  • 8 adet yeşil biber

  • 1 adet orta boy soğan

  • 300 gr kıyma

  • 4-5 diş sarımsak

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası

  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası

  • Maydanoz

  • Kızartmak için sıvıyağ

  • tuz, karabiber





Patlıcanları alacalı soyup eşit boyutta halkalar olacak şekilde dilimliyoruz. Tuzlu suda 15-20 dk kadar beklemeye bırakıyoruz.



Havlu kağıtla patlıcanları iyice kuruluyoruz. Bir tavada yaklaşık 2 su bardağı kadar sıvıyağını kızdırıp patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Havlu kağıt serdiğimiz bir servis tabağında patlıcanların fazla yağını çektiriyoruz.




Soğanı yemeklik doğruyoruz. Sarımsakları ince ince kıyıyoruz. Derin bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip, soğan ve sarımsakları kısık ateşte soteliyoruz. Soğanlar yumuşayınca kıymayı da ilave edip, beraberce pişirmeye devam ediyoruz. 4 tane biberi doğrayıp, kavrulmakta olan kıymaya ilave ediyoruz. 2 tane domatesin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Doğradığımız domatesleri de ekledikten sonra salçaları da katıyoruz.Tuz ve karabiber ilave ediyoruz. İnce kıyılmış maydanozu da katıp 2 çay bardağı su da ekleyerek kısık ateşte bir miktar pişmeye bırakıyoruz.




Bir borcama bir sıra patlıcan dizip üzerine kıymalı karışım yayıyoruz. En üstte patlıcan kalacak şekilde bu işlemi tekrarlıyoruz. Kalan 1 tane domatesi yuvarlak şekilde dilimliyoruz. 4 tane biberi de ortadan ikiye kesip hazırlıyoruz. Musakkanın üzerini domates ve biber ile süslüyoruz. Kıymalı sosun kalan suyundan üzerine gezdirip musakkayı 200 derecede ısıttığımız fırına veriyoruz.




Domates ve biberler kızarınca musakkayı fırından alıyoruz.



Afiyetle & sağlıkla,


Onerimiz ilginc bir yazi : yalancı patlıcan musakka nasıl yapılır

No comments:

Post a Comment