Monday, November 25, 2013

fantazi patik yapılışları

Merhabalar degerli site okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün fantazi patik yapılışları makalesini yayinlamaya karar verdik.


fantazi patik yapilislari 1Patiğimize 20 zincir çekerek başlıyoruz. Tabanı oluşturmak için:

Her zincirin üzerini tekli trabzanla dolduruyoruz.Trabzanlar bitince üç zincir çekip, dairesel şekilde trabzan yapmaya devam ediyoruz. Tabanın düz olması için her iki uçta bir deliğe iki kere batarak bir kaç yerde arttırıyoruz.Bu şekilde dönerek taban istediğimiz boyuta gelinceye dek tekli trabzan yapmaya devam ediyoruz.

Tabanın alt kısmı bittikten sonra üst kısmını yapmak için tabanın ters tarafını kendimize çevirerek üç zincir çekiyoruz.( tabanın düzgün kısmının altta görünen tarafta kalması için )

Burası çok önemli, üç zincir çektikten sonra ilmeği içten alarak tekli trabzan yapmaya devam ediyoruz. iğne üstü almayı unutmuyoruz ve bu şekilde hiç arttırmadan bir sıra tekli trabzan yapıyoruz.İşte patiğimizin tabanı oluşmaya başladı. İkinci sırayıda tekli trabzanla hiç arttırmadan yapalım. İki sıra trabzandan sonra bir sıra kırmızı iple sık iğne, onun üzerinede beyaz iple sık iğne yapalım.

Böylece patiğimizin tabanı bitmiş oldu.Patiğimizin dil kısmını yapmak için patiğin ön tarafından istediğimiz kadar ilmek alarak yukarıya kadar tekli trabzan yapalım.Pembe kısmı yapmak için beyaz kısmın bitiminden diğer tarafına kadar tekli trabzan yapıyoruz ve her sırada baştan ve sondan birer trabzan küçülterek istediğimiz yüksekliğe gelince patiğimizi bitiriyoruz.Gelelim patiğimizi süslemeye;

Patiğe ismini veren converse logosunu yapmak için sık iğneden küçük bir daire yapıyoruz ve üzerine kırmızı iple yıldız işliyoruz. Logomuz tamamlanınca patiğimize dikiyoruz. Bağcıklarınıda taktıkmı patiğimiz minik ayaklar için kullanıma hazır hale geliyor.




Bu makale hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz guzel bir web kaynagi : fantazi yatak örtüsü takimlari

No comments:

Post a Comment